Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Suši»Domaći suši sa krem sirom

Domaći suši sa krem sirom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Domaći suši sa krem sirom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 6
09/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
30
"Pripremite se za master klas u pravljenju domaćeg sušija. I ne zaboravite da lajkujete majstora"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • krem sir - 250 g
  • avokado - 2 komada
  • nori kore - 12 komada, listovi
  • losos - 400 g, dimljeni
  • voda - 5 šolja
  • pirinčano sirće - 1 šolja
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • za sos
  • soja sos - 50 ml
  • vasabi - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač pod tekućom hladnom vodom dok voda ne postane bistra.

Stavite pirinač u posudu sa hladnom vodom, ostavite da odstoji 30 minuta.

Ocedite pirinač i ostavite da odstoji još 30 minuta.

Stavite pirinač u lonac i pokrijte ga vodom. Stavite poklopac. Uključujemo šporet na jakoj vatri dok ne proključa, pa smanjimo snagu šporeta na pola i kuvamo 10 minuta. Ugasimo šporet i pustimo da se pirinač dokuva.

U odgovarajućoj posudi pomešajte pirinčano sirće, so i šećer i zagrevajte na šporetu dok se ne rastvore.

Pirinač sipamo u duguljasti plastični ili stakleni pleh da se ravnomerno ohladi.

Pospite pirinač sirćetom i lagano mešajte drvenom lopaticom dok je topao.

Na vlažnu tanku krpu raširimo list nori i navlaženim rukama stavimo pirinač u sloj širine 5-6 cm, držeći 2 cm od početka lista bez pirinča.

Po pirinču rasporedite oljušten i narezan avokado, krem sir i lososa.

Navlažite gornji kraj nori kore vodom.

Uz pomoć krpe, umotajte i uvucite u čvrstu rolnu. Ostavite da malo odmori da nori kore omekšaju.

Oštrim nožem isecite gotov suši na kolutove.

Pomešajte soja sos sa vasabijem u posudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: