Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tortice od patlidžana

Tortice od patlidžana

ZoriZori
Guru
8932865k
Tortice od patlidžana
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Tortice od patlidžana, zalogaji od patlidžana ili sendviči od patlidžana? Kako god da ih nazovete, jedno je sigurno - imaju jedinstven ukus."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, ne previše veliki
  • paradajz - 2 komada, zreo, roze
  • mocarela - 125 g
  • beli luk - 2 čena, isečeni na kolutiće
  • peršun - 1/4 veze
  • masline - 12 komada, crne
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite, uklonite peteljke i, bez ljuštenja, isecite na kolutove i obilno posolite.

Ostavlite ih oko 20 minuta u cediljci, dok se gorka voda ne odvoji.

Isperite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede nekoliko minuta.

Kolutove patlidžana poređajte u pleh na papir za pečenje malo podmazan maslinovim uljem i premažite ih sa malo maslinovog ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni na sredini rerne i uključenim ventilatorom oko 15 minuta.

Paradajz takođe isecite na kolutove i stavite na patlidžan, pospite biberom i sa malo soli i stavite nekoliko tankih kriški belog luka.

Pecite i njih oko 15 minuta.

Na kraju na svaki paradajz stavite kolut mocarele i pecite dok mocarela ne bude gotova – oko 5 minuta.

Servirajte ih tako što ih poređate u tanjire za serviranje, po dva komada jedan na drugi kao tortice, na svaki stavite crnu maslinu i list svežeg peršuna.

Služite ih tople ili ohlađene - u obe varijante tortice od patlidžana su izuzetno ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: