Način pripreme
Pileće grudi skuvajte u blago posoljenoj vodi. Ostavite da se ohlade i iskidajte na komadiće ili konce. Bujon sačuvajte.
Dok se meso hladi napravite sos za enčilade:
Luk, zelenu papriku i svež halapenjo naseckajte na kockice. Ako nemate ili ne volimo mnogo ljuto, možete i da ga izbegnete ili da stavite prstohvat ljute paprike u ljuspama.
Stavite malo soli (pazite, zato što i u suvoj smesi za fahitas ima soli) i kuvajte dok povrće ne počne da dobija blago zlatkastu boju.
Tada sipajte paradajz sa malo bujona i začin za meksički fahitas. Kuvajte dok se tečnost ne redukuje i ako treba, razredite sa još bujona do željene gustine sosa.
Za nadev od pileta - stavite iskidanu piletinu u posudu i pomešajte na usitnjenim listovima korijandera, sitno naseckanim mariniranim halapenjom, većim delom izrendanog kačkavalja i 4 velike kašike sosa za enčilade (može i malo više). Dobro izmešajte.
Rasporedite nadev u 4 tortilje, stavite i kiselu pavlaku i uvijte.
Poređajte enčilade u nauljenu tepsiju odgovarajućih dimenzija i zalijte sosom. Odozgo pospite ostalim izrendanim kačkavaljem.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok se kačkavalj ne istopi i dok se ne dobije blaga boja - otprilike 15 minuta.
Tople enčilade sa piletinom poslužite sa kašikom kisele pavlake i svežim listovima zelene salate.
Prava raskoš!