Način pripreme
Prethodno naseckajte pileće meso na zalogaje. Stavite ga u tepsiju, začinite solju i crnim biberom. Sipajte otprilike 50 ml pilećeg bujona. Ispecite u rerni na 180 stepeni na otprilike 30 minuta. Kad bude gotovo, sitno iseckajte na komade.
Napravite sos tako što sitno iseckate luk i beli luk. Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi u tiganju na ringli. Propržite luk i beli luk na otprilike 3 minute dok ne omekša.
Dodajte začine i paradajz pastu. Dobro izmešajte na otprilike još 2 minute i dodajte sos paradajz i bujon. Smanjite vatru i ostavite sos da se krčka na otprilike 30 minuta na slaboj vatri dok se ne redukuje.
Očistite, operite i ocedite bejbi spanać.
Zagrejte u dubokom tiganju na ringli 2 supene kašike ulja na umerenoj temperaturi. Propržite prethodno sitno nasecka luk i beli luk na otprilike 3 minute.
Dodajte spanać i kuvajte tako što periodično mešate otprilike 10 minuta.
Dodajte sitno naseckano pile, krem sir i izrendani kačkavalj. Kuvajte i mešajte otprilike 5 minta dok se proizvodi ne pomešaju. Po potrebi začinite solju i crnim biberom. Skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Stavite nadev na jednu tortilju. Savijte dve suprotne strane kako bi nadev ostao unutra i uvijte u rolat. Napunite i ostale tortilje. Poređajte gotove rolate u blago nauljenoj tepsiji. Odozgo pospite sosom za enčilade.
Odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni na otprilike 20 minuta, dok krajevi enčilada ne postanu zlatasti i dok se kačkavalj ne zapeče.
Enčilade sa Piletinom i Spanaćem su veoma ukusne.