Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica El Diavolo

Pica El Diavolo

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Pica El Diavolo
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
13/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ljute papričice nisu po želji - one su neophodne za ovu El Diavlolo picu!"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • topla voda - 370 ml
  • kocka kvasca - 1/2
  • šećer - 1 kašičica
  • sol - 1 kašičica
  • brašno - oko 500 g
  • Nadev
  • paradajz pire - 200 g
  • šunka - 200 g
  • slanina - 150 g
  • kiseli krastavci
  • kačkavalj - 250 g
  • ljute paprike - 2 različite
  • bosiljak
  • biber
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite toplu vodu u posudu i dodajte šećer i kvasac. Promešajte viljuškom da se kvasac rastvori.

Dodajte četvrtinu brašna i posolite. Ostavite kvasac da se aktivira.

Nakon toga postepeno dodajte ostatak brašna, umesite meko testo za picu, koje je prijatno na dodir.

Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da se testo podigne.

Za to vreme, proizvodi za nadev se fino iseckaju, kačkavalj se narenda.

Gotovo testo se raširi u tanku koru na veliki pleh obložen papirom za pečenje .

Odozgo premažite paradajz pire. Pospite začine - bosiljak, biber, origano i majčinu dušicu.

Ljutu papriku sitno iseckajte.

Ređajte šunku, slaninu i kisele krastavce.

Pospite obilno kačkavaljem i pecite 25 min na 200 stepeni.

Poslužite picu El Diavolo dok je još topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: