Način pripreme
Stavite toplu vodu u posudu i dodajte šećer i kvasac. Promešajte viljuškom da se kvasac rastvori.
Dodajte četvrtinu brašna i posolite. Ostavite kvasac da se aktivira.
Nakon toga postepeno dodajte ostatak brašna, umesite meko testo za picu, koje je prijatno na dodir.
Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da se testo podigne.
Za to vreme, proizvodi za nadev se fino iseckaju, kačkavalj se narenda.
Gotovo testo se raširi u tanku koru na veliki pleh obložen papirom za pečenje .
Odozgo premažite paradajz pire. Pospite začine - bosiljak, biber, origano i majčinu dušicu.
Ljutu papriku sitno iseckajte.
Ređajte šunku, slaninu i kisele krastavce.
Pospite obilno kačkavaljem i pecite 25 min na 200 stepeni.
Poslužite picu El Diavolo dok je još topla.