Usukana pica

Petya StrahilovaPetya Strahilova
Početnik
185742
Usukana pica
Fotografije: Petya Strahilova
1 / 4
25/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Usukana pica, usukanica, usukana penjurlija ili improvizovana pica - vazdušasti doručak koji će cela vaša porodica želeti"

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 14 g
  • jaja - 1 komad
  • mlaka voda - 300 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 2 supene kašike
  • brašno - 1 kg
  • viršle - 1 ili 2 komada
  • ljutenica - za premazivanje
  • kačkavalj - 200 g
  • sitni sir - 200 g
  • kravlji maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ova usukanica je veoma uspešan eksperiment.

Nazvala sam ga usukana pica, zato što jeste tako nešto.

Napravila sam testo: 14 g suvog kvasca, 1 jaje, otprilike 300 ml mlake vode, supena kašika šećera, dve soli i umesila sam srednje tvrdo testo koje se ne lepi, otprilike 1 kg brašna.

Ostavila sam testo za penjurliju da nadođe, podelila sam ga na četiri lopte.

Svaku sam razvila u otprilike istu veličinu i svaku sam posebno namazala maslacem, ljutenicom, posula sam kačkavaljem, sa malo sitnog sira, naseckanom viršlom (generalno, ono što sam imala u frižideru) i ređala sam ih jednu na drugu, tako što na najvišu ne stavljam nadev.

Razvijam još malo, sečem na trakice i uvijam.

Premazala sam maslacem, posula šarenom solju i bosiljkom.

Kada je nadošla improvizovana pica, namazala sam jajetom i pekla otprilike 180 °C 30-40 minuta dok ne bude gotov.

Mnogo im se dopala usukana pica!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: