Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite na tepsiju namazanu maslacem papir za pečenje i ostavite je sa strane.
Pomešajte krem sir, kiselu pavlaku, sitno naseckani luk, beli luk, so i crni biber po ukusu u posudi i mešajte dok se svi sastojci dobro ne pomešaju. Na kraju se dodaju naseckani surimi štapići i lagano se mute.
Posudu napunite mlakom vodom (u nju ćete umakati prste).
Skinite pakovanje lisnatog testa i pokrijte ga vlažnom krpom, kako bi se sačuvala od sušenja dok radite. Testo rasecite na male kvadrate i prstima vodom namočite njegove suprotne krajeve.
U sredinu stavite otprilike 2 supene kašike nadeva. Savijte testo u oblik trougla, pritisnite prstima kako bi izašao napolje sav vazduh i dobro zapečatite rubove pomoću viljuške.
Stavite gotove pitice na propremljeni papir za pečenje. Na kraju namažite gotove paketiće dobro umućenom 1 supenom kašikom ulja sa žumancem jajeta. Pospite na kraju susamom ili lanenim semenom po želji.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 15 minuta, dok pitice ne dobiju prijatnu zlatasto-braon boju.
Servirajte još tople.
Mini pitice sa nadevom od surimi štapića su veoma ukusne.