Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Punjene paprike sa mlevenim mesom i belim sosom

Punjene paprike sa mlevenim mesom i belim sosom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161637
Punjene paprike sa mlevenim mesom i belim sosom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 3
04/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"I paprike ćemo napuniti, i sos ćemo napraviti, i dimljeni but za raskoš ćemo dodati. Jedite sa zdravljem!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 - 14 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 struk
  • kupus - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • svinjsko mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • dimljeni svinjski but - 400 g
  • voda - 1/2 šolje
  • peršun - pola struka
  • so - 2 supene kašike
  • ulje - 1/3 šolje
  • biber - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 400 g /2%/
  • soda - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paprike i odvojimo drške. Očistimo i isečemo luk i praziluk sitno u tiganju, dodajemo ulje i propržimo, nakon toga dodajemo sitno iseckani kupus i šargarepu. Dodajemo vodu u njih i stavljamo poklopac na šerpu da se dinsta.

Nakon toga dodajemo mleveno meso, ostavljamo tako oko 10 minuta, mešamo s vremena na vreme.

Dok mleveno meso ne bude gotovo, uzimamo viljušku i na nekoliko mesta izbušimo paprike.

Skidamo sa vatre smesu i dodajemo u nju očišćen i opran pirinač, sitno iseckan peršun, so, biber i alevu papriku.

Punimo paprike smesom, ako ostane od nje stavljamo oko paprika, poređamo ih u pleh.

Prelivamo ih vodom jedan prst ispod ivice pleha. Ostavljamo ih u rerni i pečemo na 190 stepeni oko 40-50 minuta dok voda ne ispari.

5 minuta pre nego što izvadimo iz rerne, treba da ih prelijemo smesom, prethodno pripremljenom.

U posudi umutimo žicom kiselo mleko, jaje, sodu i brašno. Prelivamo paprike, sačekamo 5 minuta i vadimo iz rerne.

Prilikom serviranja dodajemo u tanjir po 2-3 kriške dimljenog svinjskog buta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: