Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa laganim kremom i bananama

Čokoladna torta sa laganim kremom i bananama

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Čokoladna torta sa laganim kremom i bananama
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Najlepše stvari na ovom svetu su nezakonite, nemoralne ili ... ova čokoladna torta od koje ćete mnogo pojesti"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 šoljice
  • ulje - 1/2 šoljice
  • vanila - 1 komad, esencija
  • kakao - 1 - 2 supene kašike
  • šećer - 1 šoljica
  • pavlaka - 1 šoljica, tečna, poslastičarska
  • orasi - 1 šoljica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • za krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • banane - 1 komad
  • šećer u prahu - 1/2 šoljice
  • za ukras
  • orasi - 1 šoljica, mleveni
  • glazura
  • pavlaka - 100 ml, tečna, poslastičarska
  • crna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite jaja i šećer, nakon toga brašno, šećer i ulje. Dodajte pavlaku, sodu, vanilu i kakao. Mutite mikserom, posle dodajte prethodno samlevene orahe. Smesu pecite u malom plehu /oko 20 cm/ obloženim papriom za pečenje. Pecite na 170-180 stepeni oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.

Nakon toga ostavite da se ohladi i isecite na dva dela. U odgovarajući kalup stavite jednu koru za tortu, stavite krem od prethodno umućene pavlake sa šećerom u prahu i isečenom bananom na male komade, odozgo - drugu koru.

Na kraju napravite glazuru, prvo čokoladu sitno iseckajte i stavite u posudu, nakon toga pavlaku ugrejte na vatri u kaseroli.

Pre nego što provri, sklanja se sa ringle i preliva iseckanom čokoladom.

Mešajte dok ne dobijete glatku smesu i sipajte preko čokoladne torte.

Ukrasite mlevenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: