Način pripreme
U posudu stavite jaja i šećer, nakon toga brašno, šećer i ulje. Dodajte pavlaku, sodu, vanilu i kakao. Mutite mikserom, posle dodajte prethodno samlevene orahe. Smesu pecite u malom plehu /oko 20 cm/ obloženim papriom za pečenje. Pecite na 170-180 stepeni oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Nakon toga ostavite da se ohladi i isecite na dva dela. U odgovarajući kalup stavite jednu koru za tortu, stavite krem od prethodno umućene pavlake sa šećerom u prahu i isečenom bananom na male komade, odozgo - drugu koru.
Na kraju napravite glazuru, prvo čokoladu sitno iseckajte i stavite u posudu, nakon toga pavlaku ugrejte na vatri u kaseroli.
Pre nego što provri, sklanja se sa ringle i preliva iseckanom čokoladom.
Mešajte dok ne dobijete glatku smesu i sipajte preko čokoladne torte.
Ukrasite mlevenim orasima.