Način pripreme
Isecite šljive na sitne parčiće.
U posudi karamelizujte šolju šećera. U karamel dodajte isečene šljive i promešajte. Prvo će karamel da se stvrdne, ali šljive će otpustiti malo tečnosti.
Smanjite ringlu na srednju temperaturu i ostavite da se kuva 10 minuta dok tečnost ne ispari i slatko se ne zgusne s karamelom. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Umutite jaja sa šećerom pomoću miksera u vazdušast krem.
Dodajte ulje, kiselo mleko i sitan sir mešajući nakon svakog sastojke.
Prosejte brašno i pomešajte ga sa praškom za pecivo. Dodajte ih u porcijama u smesu.
Na kraju dodajte ohlađene karamelzovana šljive. Mešajte u rasporedite smesu u kalupe za mafine.
Pospite listićima badema i stavite da se peče na 170 stepeno 20-25 minuta dok čačkalica ne bude suva.