Način pripreme
Sameljite keks u blenderu. Istopite maslac i dodajte ga u keks u kalup sa padajućom ivicom.
Prormešajte i oformite koru tako što dobro pritisnete. Stavite u frižider na 30 minuta.
Isecite jagode na tanke parčiće, pospite ih sa 3 kašike šećera. Iscedite sok od 1/2 limuna i oljuštite jagode. Promešajte pažljvo i stavite i njih u frižder.
Natopite 1 pakovanje želatina u 50 ml hladne vode 10 minuta.
Pomešajte maskarpone, krem sir i šećer u prahu. Mešajte dok se ne dobije gladak krem, dodajte kiselu pavlaku.
Na paru stavite želatin dok ne postane tečan. Dodajte ga u čizkejk i mešajte dok se ne apsorbuje.
Prelijte ovom smesom koru od keksa i stavite u frižider na 2 sata.
Natopit i drugi paket želatina u 50 ml hladne vode 10 minuta.
Iscedite sok, koji se stvorio od jagoda u posudi. Dodajte 2 kašike šećer i stavite na ringlu da provri.
Sklonite sa ringle i dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok se ne istopi.
Poređajte jagode preko čizkejka i prelijte dobijenim sirupom od jagoda.
Vratite u frižider na još 1 sat.