Način pripreme
Jaja sa šećerom se mute mikserom dok ne pobele, brašno i kakao se proseju i dodaju se u smesu, meša se špatulom odozdo ka gore.
Sipa se u pravougaonu tepsiju rerne, obloženu papirom za pečenje. Peče se na 170 stepeni dok ne bude gotovo.
Gotova kora se uvija u rolat zajedno sa papirom, sačeka se da se ohladi. Skida se papir i seče se na komade otprilike 5 cm.
Slatka pavlaka sa šećerom u prahu se muti dok ne bude gotova. Odvaja se nekoliko kašika za premazivanje kolača sa strane, a u drugi se dodaje slatko od jagoda.
Svako parče se razvija i premazuje se smesom od jagoda i ponovo se uvija u rolat. Čistom četkom se premazuje sa svih strana.
Maslac se muti na maksimalnoj snazi 5 minuta, nakon čega se postepeno dodaje kondenzovano mleko. Muti se još 7-8 minuta. Dobijeni krem se boji bojom, sipa se u špric za jednokratnu upotrebu sa dodatkom i špricaju se cvetovi i listovi.
Patišpanj kolači sa cvetićima sa maslacem su gotovi.