Način pripreme
U posudu se stavlja mleveno meso. Peršun i luk se sitno naseckaju i dodaju se. Dodaje se jaje, kao i svi ostali sastojci. Lepo se izmeša.
U okruglu tepsiju se stavlja papir za pečenje koji se premazuje uljem. Mleveno meso se stavlja unutra i ravnomerno se raspoređuje.
Kora se stavlja u zagrejanu rernu na 180 stepeni na otprilike dvadesetak minuta. Za to vreme se pripremaju proizvodi za garniranje.
Paradajz se opere i seče se na kolutove. Mocarela se takođe seče na kolutove. Kačkavalj se renda na fino rende.
Paprike se očiste od semenki i seku se na ivice. Kada se kora blago zapekla, premazuje se jednom supenom kašikom ljutenice, odozgo se ređa paradajz, nakon toga paprike, mocarela, nakon toga pamrezan i na kraju kačkavalj.
Pica se stavlja da se dopeče na još desetak minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.
Kada je gotova, prelazi se nožem po rubovima tepsije i pica se prebacuje na poslužavnik.
Keto pica sa korom od mlevenog mesa se poslužuje topla.