Način pripreme
Za ove buhtlice u posudi izmešajte kiselo mleko i sodu. Nakon toga dodajte jaja, šećer i so. Izmešajte. Dodajte brašno u delovima i umesite meko testo. Pokrijte ga i ostavite ga na 30 minuta.
Uzmite deo testa i razvijte ga na otprilike 0, 5 cm.
Kalupčićem ili čašom isecite kružiće. U sredini napravite malu rupu. Koristila sam poklopac ulja.
Špatulom ili rešetkastom kašikom premestite gotove kružiće na papir za pečenje. Ostavite ih da se odmore na 5 minuta.
Ponovo pomoću špatule uzmite kružiće i ubacite ih u zagrejano ulje. Kada je gotovo sa jedne strane, okrećem ih. Gotove buhtlice sa rupom stavljam na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Garnirajte buhtlice prema svojim ličnim ukusima - sa šećerom u prahu, omiljenim slatkom, kiselim mlekom ili dr.