Način pripreme
Za nadev:
U posudu narendajte sir i maslac, dodajte usitnjeni peršun, biber i ljutu papriku.
U posudu sipajte brašno, prosejano sa praškom za pecivo i dodajte sveže mleko, umućene belance, ulje, istopljeni maslac i so. Umesite srednje meko testo, koje se ne lepi i ostavite ga u frižideru na 20 minuta.
Kada izvadite testo, podelite ga na loptice veličine oraha, koje poređajte u nauljeni pleh na rastojanju jednu od druge, da se ne zalepe i ostavite ih da odmore 10 minuta.
Loptice razvucite na nauljenoj radnoj površini u krug veličine tacne za čaj. U sredinu svake stavite nadev, poklopite i uz pomoć viljuške spojite krajeve.
Poređajte pogačice u pleh prekriven papirom za pečenje i premažite ih umućenim žumancima u koje ste dodali ulje i pospite ih susamom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 20-30 minuta, dok ne porumene.