Način pripreme
Ukusna improvizacija letnjeg voćnog kolača.
Mikserom umutite jaja sa šećerom dok se šećer ne istopi.
Dodajte ulje, prašak za pecivo umešajte u kiselo mleko i dodajte jajima.
Zatim, cimet, prosejano belo brašno i ovsene pahuljice.
Može se pripremiti i samo sa brašnom, ali sam odlučio da bi voćni kolač bio korisniji sa ovsenim pahuljicama.
Promešajte smesu za kolač i sipajte na papir za pečenje u plehu veličine 20x30 cm, ili u okrugloj tepsiji.
Opranu breskvu isecite na tanke kriške i poređajte ih po testu, ubacujući tu i tamo borovnice u kolač.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačaklica kojom probate ne bude suva, gotov je za 25-30 minuta.
Izvadite, malo ohladite, isecite na kvadrate i letnji kolač pospite šećerom u prahu.
Dobićete veoma ukusan kolač i odličan je za kafu sa prijateljima! Prijatno!