Punjene paprike sa mlevenim mesom i belim lukom

08/04/2019
"Ako vam se čine da su paprike duplo ukusnije i aromatičnije, znači da su sigurno pripremljene po ovom receptu "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo mleveno meso, pirinač, sitno iseckan luk, peršun i beli luk, paradajz, oljušten i isečen na kockice, so i biber po ukusu.

Svaku papriku isečemo u donjem delu da ulazi tečnost prilikom pečenja. Punimo mlevenim mesom i potopimo u brašno deo gde je otvor.

Poređamo u pleh, namazan delom ulja. Paprike namažemo preostalim delom ulja, prelivamo čašom tople vode.

Pečemo na 200 stepeni u početku, posle smanjujemo na 150 stepeni. Kad se zapeku za jedne strane, okrećemo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar