Način pripreme
Bataci se pažljivo očiste od kostiju. Začine se solju, crnim biberom i karijem. Uzima se komad topljenog sira, gauda i ementaler. Stavlja se u batak dobro se zagrne. Tako se uradi i sa ostalim batacima i sirevima.
Obavijaju se trakama slanine i ređaju se u tepsiju. Sipa se malo vode i ulja. Uvija se folijom i peče na 200 stepeni otprilike 35-40 minuta. Na kraju se skida folija i dodatno se peče.
U tiganj se sipa malo ulja. U njemu se dinstaju pečurke. Dodaje se brašnp i sipa se voda dok se ne dobije željena gustina.
Nakon toga se dodaju sirevi i meša se dok se ne istope. Dodaje se so i crni biber. Nakon 1-2 minute, dodaje se pavlaka i skida se sa ringle. Ako je potrebno, može da se dospe malo vode ili bujona.
Krompir za pire se kuva u posoljenoj vodi. Oguli se, izgnječi se presom za krompir. U njih se dodaje sir, crni biber i so po ukusu. Dodaje se maslac i izmeša se.
Pire se raspoređuje u kalupčiće za mafine (silikonske). Ostavlja se da se ohlade i stegnu. U tiganj se sipa malo ulja i proprže se pečurke i slanina. Dodaju se naseckane masline i skida se sa ringle.
U odgovarajući tanjir se stavlja jedan batak. Sa strane se sipa sos. Krompir korpice se izvade iz kalupa i stavljaju se po dve u svaki tanjir.
Na njih se stavlja po 1 kašičica od proprženih pečuraka, slanina i masline. Posipa se izrendanim kačkavaljem i servira se.
Specijalitet kuvara je gotov.