Način pripreme
Oceđene leblebije se sipaju u posudu od secka. Dodajete maslinovo ulje, so i pasirate u pire.
Sipate ih u posudu, dodajete umućeno belance, može i celo jaje, ali tako će biti više masnoće i treba da dodate još pirinčanog brašna.
Dodajte i aktiviranu sodu u kiselom mleku i pirinčano brašno.
Promešajte u srednje gustu kašu, sipajte preko papira za pečenje u posudu za picu prečnika 24 cm.
Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 5-7 minuta da se stegne i izvadite.
Namažite ljutenicom ili paradajz pireom, rasporedite parčiće maslina, šunku, pospite origanom i na kraju prekrijte kačkavaljem.
Vratite bezglutensku picu u rernu i dopecite još 10-12 minuta dok ne bude gotovo.
Izvadite i servirajte toplo!
Jednostavna, brza i bez glutena, i zdrava pica sa korom od leblebija!