Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Kora za picu od leblebija

Kora za picu od leblebija

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Kora za picu od leblebija
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
09/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
1
"Da, možete da nparavite ukusnu picu sa korom od skuvanih leblebija, koje se pasiraju u blenderu."

Potrebni sastojci

  • leblebije - 200 g, oceđene
  • belance - 1 komad ili celo jaje
  • maslinovo ulje - 1 poklopac
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • pirinčano brašno - 2 kašike
  • origano
  • paradajz pire - ili ljutenica
  • masline - 6 komada
  • šunka - 80 g
  • kačkavalj - 60 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Oceđene leblebije se sipaju u posudu od secka. Dodajete maslinovo ulje, so i pasirate u pire.

Sipate ih u posudu, dodajete umućeno belance, može i celo jaje, ali tako će biti više masnoće i treba da dodate još pirinčanog brašna.

Dodajte i aktiviranu sodu u kiselom mleku i pirinčano brašno.

Promešajte u srednje gustu kašu, sipajte preko papira za pečenje u posudu za picu prečnika 24 cm.

Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 5-7 minuta da se stegne i izvadite.

Namažite ljutenicom ili paradajz pireom, rasporedite parčiće maslina, šunku, pospite origanom i na kraju prekrijte kačkavaljem.

Vratite bezglutensku picu u rernu i dopecite još 10-12 minuta dok ne bude gotovo.

Izvadite i servirajte toplo!

Jednostavna, brza i bez glutena, i zdrava pica sa korom od leblebija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: