Način pripreme
1. U posudu blendera stavite kuvanu leblebiju, sir, mladi beli luk (isečen), listove nane i peršun. Sameljite.
2. Potopite kriške hleba u sveže mleko, ocedite, i stavite sve ostalo, zajedno sa žumancima, maslinovim uljem i sokom odl imuna.
3. Zamesite lepo, možete regulisati gustinu, dodajte malo mleka, ako je gusto ili još hleba ako je retko.
4. Oblikujte vaše ćuftice od povrća, uvaljajte ih u brašno i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite ih maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni na srednjoj rešetki.
Ukusne ćuftice od leblebija su gotove kada dobiju zlatnu boju.
Ne treba da preterujete sa pečenjem da se ne isuše.
Možete da probate da pržite ćuftice bez mesa i pohujete u jajima i prezlama.
5. Servirajte ćuftice od leblebija i sireva sa svežom salatom i omiljenim sosom.
Prijatno!