Način pripreme
Šolja ima kapacitet od 200 ml.
Imao sam šoljicu sitnog sira i malo kajsija koje sam već morao potrošiti. I tako se rodila ideja o mom kolaču od sitnog sira, koji se pokazao fantastičnim.
Toplu vodu, naravno, nisam otkrio, svi prave kolače od kajsije, pogotovo sada kada im je sezona.
Takođe često koristim sitni sir u svojim desertima.
I tako:
Stavio sam sastojke, sitni sir, šećer, jaja, meki maslac i vanilu u posudu. Blenderom sam umutio smesu u penasti krem. Zatim sam dodao brašno sa praškom za pecivo i mešao kašikom. Dobijeno testo je gusto.
Tepsiju prečnika 26 cm sam nauljio mekim maslacem i sipao smesu. Poravnao sam kašikom. Po vrhu sam poređao komade kajsija, nekoliko polovina i još tanje kriške.
Posuo sam sa malo smeđeg šećera.
Letnji kolač sam pekao na 180 stepeni oko 25 min. Zavisi od rerne. Gledajte i kontolišite. Ja lično, više volim dobro pečenu koru.
Ohladio sam i vrlo lagano posuo šećerom u prahu. Može i bez njega.
Neverovatno ukusan desert delikatne teksture, savršeno kontrastnog ukusa, maslene slatkoće testa i blagog kiselog ukusa od kajsije!
Ako želite, isprobajte ovaj recept za kolač sa kajsijama i sitnim sirom.