Način pripreme
Kolač sa breskvama sa Dulce de Leche, napravljen sa pažnjom na detalje i sa ljubavlju.
Stavite 60 grama maslaca, 1 kašičicau ekstrakta vanile i celu količinu Dulce de Leche u malu kaserolu na ringlu na umerenu temperaturu. Mešajte otprilike 10 minuta kako bi se dobio gladak karamel sos.
Sipajte ga na dno kalupa za kolač, prethodno nauljen i nabrašnjen (22 cm prečnik).
Ogulite i očistite breskve od koštica. Naseckajte ih na tanke komadiće i stavite ravnomerno na karamel sos.
Nastavite sa prirpemanjem samog kolača sa maslacem.
Umutite meki maslac sa šećerom dok se ne dobije vazdušasti krem. Dodajte jaja jedno po jedno uz neprestano mešanje. Na kraju stavite i brašno u delovima, prosejano sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Treba da se dobije veoma fina i kremasta smesa. Aromatizujte drugom kašičicom ekstrakta vanile i dodajt emalo sveže ceđenog limunovog soka kako biste pojačali dejstvo sredstva za dizanje. Nemojte stavljati sok citrusa u početku, nego tačno na kraju.
Sipajte smesu na breskve i karamel sos, deo njega će upiti u kolač, a ostalo na dnu će formirati raskošnu koricu.
Pecite u zagrejanoj renri na 180 stepeni otprilike 40-50 minuta.
Kada je kolač sa breskvama dobro ispečen, ostavite ga na 10 minuta u kalupu i tek tada okrenite na veliki tanjir ili poslužavnik.
Poslužite ga toplog sa kuglom sladoleda ili ostavite da se ohladi i pospite sa malo šećera u prahu.
Napomena: Iako prema originalnom recpetu ovaj voćni kolač treba da se peče 50 minuta, u mom slučaju je bio gotov za 35-49 minuta i to sa dosta dobrom bojom na površini. Iz tog razloga nadgledajte, s obzirom na to da je svaka rerna drugačija i svaki svoju najbolje poznaje.
Breskvi u receptu može da bude i više, ako volite da se više oseća voćni ukus. Takođe, možete pripremiti kolač i sa breskvama iz kompota.