Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa čokoladom, pomorandžama i kandiranim trešnjama

Torta sa čokoladom, pomorandžama i kandiranim trešnjama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa čokoladom, pomorandžama i kandiranim trešnjama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Odlična torta koja je odgovarajuća za najveće praznike i najvoljenije ljude"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • sok od pomorandže - supene kašike
  • brašno - 130 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • za krem
  • crna čokolada - 400 g
  • pavlaka - 400 ml
  • slatko - 50 g, od korica pomorandže
  • kakao
  • kandirane trešnje
  • za prelivanje
  • sok od pomorandže - ili alkohol, razređen sa vodom
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i mutite u vazdušasti krem. Dodajte ulje, sok i na kraju prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilu.

Lepo izmešajte i sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni otprilike 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Zagrejte pavlaku, ali da ne provri. Dodajte izmrvljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i stavite je u frižider na 1-2 sata. Izvadite i mutite u vazdušasti krem.

Isecite koru na 4-5 traka. Uzmite jednu trakuz i prelijte je sokom od pomorandže. Traku namažite delom krema, pospite koricama pomorandže i uvijte u rolat.

Stavite prsten u tanjir i stavite rolat u sredinu.

Na isti način uradite i ostale proizvode uvijajući trake kremom, jedno za drugim. Stegnite prsten i ostavite čokoladnu tortu na 2 sata da se stegne.

Nakon toga je oslobodite od prstena i celu je namažite delom ostalog krema. Napravite ružice kremjom, pospite kakaom i čokoladnim mrvicama. Stavite na svaku ružicu po 1 trešnjicu.

Torta sa čokoladom, pomorandžom i kandiranim trešnjama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: