Način pripreme
Umutite jaja. Dodajte šećer i mutite u vazdušasti krem. Dodajte ulje, sok i na kraju prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilu.
Lepo izmešajte i sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni otprilike 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Zagrejte pavlaku, ali da ne provri. Dodajte izmrvljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i stavite je u frižider na 1-2 sata. Izvadite i mutite u vazdušasti krem.
Isecite koru na 4-5 traka. Uzmite jednu trakuz i prelijte je sokom od pomorandže. Traku namažite delom krema, pospite koricama pomorandže i uvijte u rolat.
Stavite prsten u tanjir i stavite rolat u sredinu.
Na isti način uradite i ostale proizvode uvijajući trake kremom, jedno za drugim. Stegnite prsten i ostavite čokoladnu tortu na 2 sata da se stegne.
Nakon toga je oslobodite od prstena i celu je namažite delom ostalog krema. Napravite ružice kremjom, pospite kakaom i čokoladnim mrvicama. Stavite na svaku ružicu po 1 trešnjicu.
Torta sa čokoladom, pomorandžom i kandiranim trešnjama je gotova.