Način pripreme
Čenovi belog luka mogu ili da se ostave celi i posle da se izvade ili da se iseckaju i beli luk da bude deo sosa za pastul.
Špagete se skuvaju u posoljenoj vodi. Kada su gotove, ocede se ali se čuva mali deo vode u kojoj su se kuvale.
Kora limuna se izrenda i sok se iscedi.
Peršun se isecka, kao i čenovi belog luka, ukoliko se neće koristiti celi.
U tiganj se sipa malo maslinovog ulja i u njega se stavlja beli luk. Sipa se limunov sok i kada provri, smanjuje se vatra, ostavlja se da se krčka nekoliko minuta tako što se s vremena na vreme meša.
Sipa se pavlaka, dodaje se izrendana kora limuna, peršun i so po ukusu. Izmeša se i ostavlja se na nekoliko minuta na slaboj vatri. Nakon toga se vade čenovi belog luka, ako su korišćeni celi.
Oceđene špagete se dodaju u sos za testeninu i sipaju se 2-3 supene kašike vode u kojoj su kuvane. Izmeša se kako bi se sve dobro pomešalo.
Prilikom serviranja špagete sa sosom od limuna se posipaju svežim peršunom.