Način pripreme
Skuvajte špagete u posoljenoj vodi i properite ih. Ugrejte dve kašike kravljeg maslaca i sipajte preko špageta. Mešajte da se ne zalepe.
Pomešajte mleveno meso sa suvim začinima i lepo mesite rukama. Namažite dlanove i napravite male lopte, kao za supu sa lopticama od mlevenog mesa, ali ih nemojte uvaljati u brašno. Sitno iseckajte povrće i pasirajte u konzervi paradajz da se dobije glatka smesa.
U tiganju ugrejte prostali kravlji maslac i pržite loptice mlevenog mesa, samo prodrmajte, nemojte mešati, da ih ne izdrobite ćuftice . Kad se isprže ih stavite na tanjjir.
Izdinstajte povrće i dodajte paradajz sos. Kad počne da se zgušćava dodajte iseckan bosiljak i vino. Ostavite na tihoj vatro da se zgusne dovoljno. 10 minuta pre nego što isključite ringlu dodajte ćuftice.
Prelijte hladne špagete vrelim sosom i pospite sitno iseckanim mladim belim lukom. Po želji, dok je sos još topao izrendajte parmezan.