Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa mini ćufticama i sosom od crvenog vina

Špagete sa mini ćufticama i sosom od crvenog vina

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Špagete sa mini ćufticama i sosom od crvenog vina
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako bi davali Oskara za kulinarsko majstorstvo , ovaj recept bi sigurno bio favorit"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje
  • voda - 1500 ml
  • so - 2 supene kašike
  • maslac - 5 supenih kašika
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1/2
  • bosiljak - 10 listova, svež
  • paradajz - 250 g, iz konzerve, oljušten
  • crveno vino - 300 ml, suvo
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte špagete u posoljenoj vodi i properite ih. Ugrejte dve kašike kravljeg maslaca i sipajte preko špageta. Mešajte da se ne zalepe.

Pomešajte mleveno meso sa suvim začinima i lepo mesite rukama. Namažite dlanove i napravite male lopte, kao za supu sa lopticama od mlevenog mesa, ali ih nemojte uvaljati u brašno. Sitno iseckajte povrće i pasirajte u konzervi paradajz da se dobije glatka smesa.

U tiganju ugrejte prostali kravlji maslac i pržite loptice mlevenog mesa, samo prodrmajte, nemojte mešati, da ih ne izdrobite ćuftice . Kad se isprže ih stavite na tanjjir.

Izdinstajte povrće i dodajte paradajz sos. Kad počne da se zgušćava dodajte iseckan bosiljak i vino. Ostavite na tihoj vatro da se zgusne dovoljno. 10 minuta pre nego što isključite ringlu dodajte ćuftice.

Prelijte hladne špagete vrelim sosom i pospite sitno iseckanim mladim belim lukom. Po želji, dok je sos još topao izrendajte parmezan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: