Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Bamija sa sosom od paradajza

Bamija sa sosom od paradajza

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Bamija sa sosom od paradajza
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Želimo vam prijatno uz ovo netradicionalno jelo od bamije sa paradajz sosom"

Potrebni sastojci

  • bamija - 1 kg
  • luk - 1 - 2 glavice
  • paradajz - 800 g, zreo
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 1 kašika, ravna, po želji
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • limun - 10 - 20 ml, sok od limuna
  • peršun - ili mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite mladu bamiju, operite je i isecite drškice. Blanširajte je kratko u kipućoj vodu i isplaknite je pod tekućom vodom. Naprskajte je sokom od limuna i ostavite je sa strane.

Zagrejte ulje u šerpi i zapržite iseckan luk. Za to vreme oljuštite paradajz, takođe ga blanširajte 30 sekundi, da jednostavno spadne ljuska. Usitnite oljušten paradajz.

U zapržen luk dodajte alevu papriku i bamiju. Mešajte kratko i sipajte paradajz. Ostavite jelo da se krčka dok se bamija ne skuva i ne dobije se dobar paradajz sos.

Na kraju začinite solju i biberom po želji. Zgusnite sos sa brašnom razmućenim u malo vode. Po želji u bamiju sa paradajz sosom se dodaje i malo iseckanog peršuna ili mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: