Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Tikvice sa paradajzom i slaninom u tiganju

Tikvice sa paradajzom i slaninom u tiganju

Tikvice sa paradajzom i slaninom u tiganju
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Nepretenciozno, ali mnogo ukusno jelo, pogodno i za kuvare početnike."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje
  • paprike - 2 komada, crvene
  • čeri paradajz - 200 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ulje
  • so
  • parmezan - 150 g, narendan
  • slanina - 200 g
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvice i paprike. Isecite na kocke u odgovarajuće parčiće.

Zagrejte 2-3 kašike u odgovarajućem tiganju. Zapržite isečeno povrće, mešajući u međuvremenu.

Dodajte isečene čenove belog luka i slaninu.

Promešajte i kuvajte dok povrće ne bude gotovo.

Dodajte čeri paradajz.

Kuvajte još 3-4 minuta. Začinite solju.

Na kraju dodajte narendan parmezan i kuvajte dok se ne istopi.

Servirajte jelo od povrća, posipajući sitno isečenim svežim peršunom.

Ukusno jelo od letnjih tikvica sa slaninom i parmezanom!

Prijanto!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: