Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice sa paradajzom i pirinčem

Tikvice sa paradajzom i pirinčem

Tikvice sa paradajzom i pirinčem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusno posno jelo sa tikvicama za ručak!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednje velika
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno iseckajte, a šargarepu možete i izrendati.

U zagrejanom ulju propržite povrće dok ne dobije zlatnu boju. Tikvice isecite na kockice, pa ih dodajte i neka se prodinstaju.

Paprike očistite od semenki i sitno ih iseckajte zajedno sa paradajzom. Stavite ih kod ostalog povrća i ostavite da se prodinsta.

Pirinač operite i ocedite, dodajte i njega, sipajte toplu vodu, posolite i pobiberite, po želji. Kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne bude gotov, mešajući s vremena na vreme.

Poslužite sa iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: