Način pripreme
U posudu stavite toplo sveže mleko, dodajte kockicu kvasca i šećera. Izmešajte viljuškom i ostavite sa strane.
Nakon toga dodajte so i prethodno prosejano brašno. Izmešajte mikserom.
Istopite margarin i dodajte i njega. Umesite meko i elastično testo.
Kada se testo sakupi u jednu loptu, odmah ga stavite u kesicu i ostavite u frižideru na barem 5 sati.
Nakon toga izvadite iz frižidera i ostavite da se zagreje na sobnoj temperaturi.
Radnu površinu pospite kašikom, dve brašna i razvijte testo u tanku koru.
Čašom odsecite krugove, stavite izmrvljeni sir na svaki kolutić i uvijte u duguljastu pirošku.
Žumance mutite u maloj čaši i pomoću silikonske četkice njime namažite piroške. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje na rastojanju jednu od druge.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi otprilike 25-30 minuta.
Pečene piroške sa sirom su gotove!