Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Pečene piroške sa sirom

Pečene piroške sa sirom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4031222k136
Pečene piroške sa sirom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
26/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Sjajne piroške za doručak, kojima nije potrebno prženje, zato što i u rerni postaju veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kockica (42 g)
  • margarin - 200 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kristal šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • nadev
  • sir - 150 g
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite toplo sveže mleko, dodajte kockicu kvasca i šećera. Izmešajte viljuškom i ostavite sa strane.

Nakon toga dodajte so i prethodno prosejano brašno. Izmešajte mikserom.

Istopite margarin i dodajte i njega. Umesite meko i elastično testo.

Kada se testo sakupi u jednu loptu, odmah ga stavite u kesicu i ostavite u frižideru na barem 5 sati.

Nakon toga izvadite iz frižidera i ostavite da se zagreje na sobnoj temperaturi.

Radnu površinu pospite kašikom, dve brašna i razvijte testo u tanku koru.

Čašom odsecite krugove, stavite izmrvljeni sir na svaki kolutić i uvijte u duguljastu pirošku.

Žumance mutite u maloj čaši i pomoću silikonske četkice njime namažite piroške. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje na rastojanju jednu od druge.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi otprilike 25-30 minuta.

Pečene piroške sa sirom su gotove!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: