Način pripreme
Brašno prosejemo u posudu i pravimo udubljenje. Kvasac rastvorimo u mlakoj vodi. Unutra stavljamo 2 supene kašike brašna i 1 kašičicu meda. Mešamo da se kvasac dobro rastvori i ostavljamo pokrivenu 5-6 minuta.
U brašno stavljamo prstohvat soli. Posle dodajemo tečnost u udubljenje i mesimo. Zamešeno testo stavljamo na sto, na kojem ćemo raditi i mesiti. Treba da dobijemo meko i glatko testo.
Ostavljamo da nadođe na sobnoj temperaturi, pokriveno krpom oko 50 minuta. Testo treba da nadođe.
Delimo testo na jednake delove. Sipamo malo brašna na sto i svaku loptu razvlačimo tako da dobijemo krug.
Dok razvlačimo da se ne lepi, posipamo brašnom.
Izmrvimo sir. Stavljamo od sira u polovinu pogače i presavijamo. Posle stavljamo i na sve ostale.
Uzimamo jednu viljušku i vrhovima pritiskamo presavijene delove pogača.
Stavljamo oko 1 ½ šolje u tiganj ili šerpu daselepo ugreje i pržimo po dve-tri u isto vreme. Okrećemo ih za vreme prženja.
Recept je sa kulinarskog bloga.