Način pripreme
Umutite jaja u vazdušasti krem. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni otprilike 15 minuta.
Izvadite i uvijte je u rolat zajedno sa papirom. Ostavite da se ohladi.
U posudi izmešajte pavlaku sa tečnom čokoladom. Razvijte rolat i skinite papir.
Koru namažite kremom i odozgo rapsoredite naseckane korice slatkog. Uvijte u stegnuti rolat.
U šerpi zagrejte pavlaku i u nju stavite čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i zagrejte slatki rolat.
Pospite filiranim bademima i premestite u tanjir. Po želji možete posuti šećerom u prahu.
Beli čokoladni rolat sa korama pomorandže je gotov.