Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa kiselim mlekom i topljenim sirom u glinenoj posudi

Svinjetina sa kiselim mlekom i topljenim sirom u glinenoj posudi

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Svinjetina sa kiselim mlekom i topljenim sirom u glinenoj posudi
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Iz đuvečara ćemo preći na ovu neodoljivo ukusnu i arimatičnu svinjetinu, pečenu na laganoj vatri u glinenoj đuvečari - đakonija za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 700 g
  • kiselo mleko - 3 čaše (po 400 g)
  • topljeni sir - 250 g
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 20 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i iseče na parčiće. Stavlja se u glinenu posudu.

Topljeni sir se iseče na krugove i stavlja u glinenu posudu. Stavlja se lovorov list, biber u zrnu i soli se.

Preliva se kiselim mlekom i dodaju se tri čaše vode.

Đuveč se peče u rerni sa ventilatorom na 200 stepeni, bez ventilatora na 150-180 stepeni.

Svinjetina sa kiselim mlekom i topljenim sirom u glinenoj posudi je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: