Način pripreme
Zamesite testo od nabrojanih sastojaka i stavite ga u frižider. U posudu sipajte dve kašike brašna, kašičicu majčine dušice, so i biber. Promešajte dobro.
Isecite meso na kocke i stavite ih u posudu sa brašnom. Uvaljajte ih dobro i istresite višak. Zapržite u zagrejanoj masnoći.
U drugoj posudi, ekspres loncu, zapržite luk i šargarepu, isečene na kocke. Dodajte pire i sipajte bujon, ako je neophodno - sipajte vodu.
Dodajte meso, pivo i začine. Zatvorite lonac i kuvajte jelo oko 35 minuta. Ohladite šerpu i otvorite je. Vratite nazad na ringlu i kuvajte bez poklopca, još 30-35 minuta ili dok ne ostane na masnoći.
Izvadite lovorov list i sipajte dinstanu teletinu u posudu za pečenje. Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga u koru. Namažite krajeva posudu umućenim jajetom. Pokrijte razvijenom korom u isecite višak. Napravite malu rupu u sredini.
Od preostalog testa ukrasite slanu pitu. Namažite jajetom i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok se ne zarumeni. Ostavite pitu da se blago ohladi, isecite i servirajte.
Pita sa dinstanom teletinom je gotova.