Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Kopriva sa teletinom u rerni

Kopriva sa teletinom u rerni

MladenMladen
Početnik
3212
Kopriva sa teletinom u rerni
Fotografije: Mladen
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Kopriva sa teletinom - recept za proleće"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • kopriva - 300 g, sveža
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 70 g
  • mladi luk - 3 struka
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 kašoika
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Teletina se iseče na parčiće za kuvanje. U posoljenoj vodi se kuva oko 40 minuta.

Za to vreme kopriva se očisti i opere dobro, nakon čega se iseče na srednju veličinu.

Pirinač se opere hladnom vodom i natopi se 20 minuta.

Šargarepa, luk i celer se iseku na sitno.

Namažemo đuvečaru ili posudu za pečenje sa poklopcem uljem i nakon toga pomešamo dobro koprivu, pirinač, šargarepu, celer i začine.

Već polugotovo meso poređamo u dobijenu smesu.

Prelivamo jelo sa tri šolje bujona od mesa, poklapamo đuvečaru ili posudu za pečenje i pečemo na 200 stepeni oko 50 minuta.

Kopriva sa teletinom u rerni garnirana sa kiselim mlekom je sjajna!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: