Način pripreme
Umutite jaja. U njih dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne dobije vazdušasti krem.
Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Dobro izmešajte. Sipajte smesu u tepsiju (rerne) obloženu papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni 15 minuta ili dok ne bude gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi. Tako uradite i sa kakao korom. Svaku koru rasecite na dva jednaka dela. Pripremite kremove prema uputstvu.
U svaki dodajte umućenu pavlaku i istopljenu i ohlađenu čokoladu (bazite da se krem ne usiri). Stavite jednu tamnu koru na podlogu.
Blago je prelijte i namažite belim kremom. Obilno pospite čokoladnim mrvicama.
Stavite jednu belu koru. Prelijte i namažite je svim smeđim kremom, ostavljajući malo za premazivanje torte.
Poređajte komadiće banane. Pokrijte drugom smeđom korom. Namažite je belim kremom i pospite mrvicama. Stavite i drugu belu koru.
Tortu lepo namažite ostalim čokoladnim kremom. Stavite u frižider da se stegne.
Zagrejte pavlaku i u nju dodajte čokoladu. Dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Nakon toga umutite krem mikserom (što više mutite, to će biti svetliji).
Premažite celu čokoladnu tortu kremom. Napravite figurice od fondana i ukrasite tortu.
Čokoladna torta Majnkraft je gotova.