Mešana čokoladna torta

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033371838
Mešana čokoladna torta
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
12/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Mnogo toga možemo da pomešamo, ali nikada nećemo pogrešiti sa ovom mešanom čokoladnom tortom"

Potrebni sastojci

  • čajni keks - 2 pakovanja, kakao
  • maslac - 125 g
  • jabuka - 1 komad
  • prirodna čokolada - 60 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • Za glazuru
  • prirodna čokolada - 100 g
  • kisela pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje da ostane u krupnijim parčićima.

Maslac i čokolada se zagrevaju na pari, pomešaju se sa narendanom jabukom i kiselom pavlakom.

Smesa se sipa u keks i meša se veoma dobro. Prebacuje se u kalup za tortu, pritiska se i zagladi se.

Prirodna čokolada se topi na pari.

Pomeša se sa kiselom pavlakom, meša se da se homogenizuje i čokoladna torta se pokriva čokoladnom glazurom.

Ostavlja se u frižideru 5-6 sati.

Mešana čokoladna torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: