Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Mini štrudle sa lisnatim testom

Mini štrudle sa lisnatim testom

Mini štrudle sa lisnatim testom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Sočne mini štrudle sa lisnatim testom, od kojih možete da pojedete bar po dve"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad
  • jabuka - 2 komada
  • maslac - mala grudva
  • suvo grožđe - šaka
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • rum - 1/2 kašičice
  • braon šećer
  • orasi - 1/2 šolje
  • za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite suvo grožđe u rumu nekoliko sati. Oljuštite, očistite i isecite jabuke na male parčiće. U tiganju istopite maslac i zaoržite ih dok ne omekšaju.

Dodajte suvo grožđe i 2-3 kašike braon šećera. Sačekajte da se blago karamelizuje i sklonite sa ringle. Dodajte cimet i vanilu.

Namrvite orahe na sitno. Stavite i njih unutra. Promešajte dobro.

Isecite testo na pravougaonike. Stavite nadev za specijalni kolač od jabuke u jedan kraj, pospite braon šećerom i uvijte.

Stavite u posudu za pečenje, postavljenu papirom, na odstojanju. Napravite razreze odozgo preko štrudle. Namažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadite, ohladite i pre nego što servirate pospite mini štrudle sa lisnatim testom šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Divne!
06.10.2022 11:21