bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pohovan svinjski jezik

Pohovan svinjski jezik

Fat BertaFat Berta
Džedaj
6199150232
Pohovan svinjski jezik1 / 2
09/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"I dok vi rešavate koju ćete garnituru da pripremite, mi ćemo da bocnemo malo od ovog pikantnog svinjskog jezika"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jezik oprati i očistiti, pa ga staviti da se kuva u posoljenoj vodi sa začinima - karanfilićem, zrnima bibera, pimentom i dr. Po želji, možete dodati i kockicu bujona.

Nakon što se skuvan jezik ohladi, oljuštiti ga i naseći na kriške. Pomoću četke ga premazati senfom. Svako parče uvaljati u brašno sa biberom i drugim suvim začinima, po izboru.

Nakon toga ih potapati u umućena jaja sa soja sosom, uvaljati u prezle i staviti da se prže u zagrejanoj masnoći, dok ne dobiju zlatnu boju.

Pohovan svinjski jezik servirati uz garnirung od krompir salate, pečenih ili prženih krompirića, ili uz garnirung po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: