Način pripreme
U eksrpes lonac stavljamo sve gorenavedene sastojke.
Sipamo vodu da se pokriju svi sastojci zajendo sa svinjskim jezikom i stavljamo na ringlu da se kuva 35 minuta.
Vreme kuvanja jezika zavisi od veličine.
Kada je gotov, ispere isperemo hladnom vodom kako bismo uklonili kožu.
Posušimo jezik tako što ga upijemo papirnim ubrusima ili ga ostavljamo da se ohladi na vazduhu.
Jezik možemo začiniti solju i crnim biberom pre dinstanja, iak je salamura već začinjena.
Kroz svaki jezik pomoću igle provučemo konac, nakon čega okačimo jezike da dime.
Temperatura prostorije u kojoj se dime mora da bude 200 stepeni.
Prilikom hladnog dimljena tmperatura mora da bude 80 stepeni.
Ako koristimo veću temperaturu, možda će biti potrebno da dodamo maslac u jezik.
Svaki jezik okrećemo na svakih 30 minuta.
Kada je dimljeni svinjski jezik gotov, tanko ga naseckamo i posipamo po želji piskavicom.