Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Brza predjela»Pohovano povrće na japanski način

Pohovano povrće na japanski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pohovano povrće na japanski način
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Meša se drvenom kašikom tako što je prihvaćeno da u japanskoj smesi za pohovanje bude grudvica."

Potrebni sastojci

  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 4 šolje
  • gazirana voda - 500 ml, hladna
  • speltino brašno - 225 g
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • šargarepe - 3 komada
  • tikvice - 3 komada
  • brokoli - 1 komad, mala glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepe se veoma dobro operu i ogule. Naseckaju se po dijagonali debljine 3 mm.

Tikvice se operu i očiste od drški. Seku se po dijagonali debljine 5 mm.

Glava brokolija se opere i iskida na male ružice.

Žumance se stavlja u veliku posudu. Dodaje se hladna gazirana voda i veoma dobro se izmeša.

Odozgo se proseje speltino brašno i skrob.

Meša se drvenom kašikom tako što je prihvaćeno da u japanskoj smesi za pohovanje bude grudvica.

Ulje se sipa u šerpu i zagreva se do 190°C.

Naseckano povrće se umače po nekoliko komada zajedno u tempuru, nakon čega se prži sa zagrejanim uljem na 4-5 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Pohovano povrće na japanski način se vadi rešetkastom kašikom i masnoća se ocedi na papirnom ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: