Način pripreme
Unapred prokuvam vodu u električnom bokalu kako bi se brže skuvalo.
Naseckam pileće grudi sitno i stavlja u posudu Instant Pota, funkcija Saute da se dinsta sa malo vode.
Operem i naseckam pečurke i dodajem ih u pileće grudi da se dinstaju. Sipala sam jednu kanticu kisele pavlak, 700 ml već proključale vode i dve kockice pilećeg bujona.
Izmešala sam i sipala špagete kako bi mogle da omekšaju dok ja seckam tikvice i peršun.
Tikvice sam naseckala na četvrtinice, a peršun sitno.
Za to vreme špagete su dobro omekšale. Sipala sam tikvice, još 4 supene kašike kisele pavlake. Začinila sam solju, majčinom dušicom i uključila sam pritisak na 3 minute.
Kada se program završio, ostavila sam na 2-3 minuta i spustila sam pritisak ručno. U jelo koje se još uvek lagano krčka sam dodala konzervu kukuruza i peršuna.
Servirala sam tako što sam odozgo posula izrendane tvrde sireve.
Recept je odgovarajuć za bilo kakvu vrstu pilećeg mesa.
A ukoliko ne kozumirate meso, možete ga preskočiti i napraviti vegetarijanske špagete. Drugi proizvodi čine predivnu kombinaciju i nedostatak piletine se ne odražava na sjajan ukus.
Ja sam kupila i koristim miks tvrdih sireva, ali parmezan za špagete ili drugi tvrdi sir je takođe odgovarajuć.
Probajte i vi špagete sa tikvicama i pečurkama u Instant Potu!