Način pripreme
Dobro operemo paradajz paprike i očistimo ih od semenki.
Očistimo šargarepe i beli luk.
Ako je beli luk krupniji, sečemo ga na dva dela, ako je normalan za svaku paradajz papriku očistimo po jedan čen belog luka.
Sitno naseckamo šargarepu.
Na svaku očišćenu paradajz papriku stavljamo po čen belog luka i sitno naseckane šargarepe.
Sipamo količinu sirćeta, ulje, šećer, so u svaku paradajz papriku i stavljamo crni biber i piment.
Uzimamo tepsiju rerne, oblažemo je papirom za pečenje i ređamo paradajz paprike.
Uključujemo rernu i pečemo dok se ne dobije blaga zapečena boja.
Punimo jednu na drugu u tegle dok su još tople, zatvaramo i okrećemo sa poklopčićem na dole.
Proizvodi ispuštaju sos i zato teglicama nije potrebna dodatna sterilizacija.
Pečene paradajz paprike sa belim lukom (bez kuvanja) su gotove.