Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Pečene paradajz paprike sa belim lukom (bez kuvanja)

Pečene paradajz paprike sa belim lukom (bez kuvanja)

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Pečene paradajz paprike sa belim lukom (bez kuvanja)
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
17/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Turšija koja je omiljena malima i velikima - sjajne paradajz paprike sa belim lukom i šargarepicama"

Potrebni sastojci

  • paradajz paprike - 18 komada, srednje
  • šargarepe - 2 komada
  • beli luk - 18 čenova
  • piment - 18 komada
  • crni biber - 18 komada, zrna
  • Sastojci za 1 paradajz papriku
  • šećer - 1/2 kašičice
  • sirće - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - 1/4 kašičice
  • crni biber - zrna
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo paradajz paprike i očistimo ih od semenki.

Očistimo šargarepe i beli luk.

Ako je beli luk krupniji, sečemo ga na dva dela, ako je normalan za svaku paradajz papriku očistimo po jedan čen belog luka.

Sitno naseckamo šargarepu.

Na svaku očišćenu paradajz papriku stavljamo po čen belog luka i sitno naseckane šargarepe.

Sipamo količinu sirćeta, ulje, šećer, so u svaku paradajz papriku i stavljamo crni biber i piment.

Uzimamo tepsiju rerne, oblažemo je papirom za pečenje i ređamo paradajz paprike.

Uključujemo rernu i pečemo dok se ne dobije blaga zapečena boja.

Punimo jednu na drugu u tegle dok su još tople, zatvaramo i okrećemo sa poklopčićem na dole.

Proizvodi ispuštaju sos i zato teglicama nije potrebna dodatna sterilizacija.

Pečene paradajz paprike sa belim lukom (bez kuvanja) su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: