Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Pečene paradajz paprike sa šargarepom i belim lukom

Pečene paradajz paprike sa šargarepom i belim lukom

tintin
Početnik
284
Pečene paradajz paprike sa šargarepom i belim lukom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Odlična ideja za ukusne pečene paradajz paprike koje ćemo čuvati u zamrzivaču!"

Potrebni sastojci

  • paradajz paprike
  • šargarepa
  • beli luk
  • so - 1/2 kašičice za svaku paradajz - papriku
  • šećer - 1 kašičica za svaku paradajz - papriku
  • ulje - 1 kašičica za svaku paradajz - papriku
  • sirće - 1 kašičica za svaku paradajz - papriku
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo dršku i semenke od svake paradajz paprike. U svaku stavljamo: so, šećer, ulje, sirće, 1 kolut šargarepe i čenove belog luka.

Poređamo u pleh i pečemo u rerni da omekšaju i da može da se ljušti kožica.

Izvadimo iz rerne i kada se ohlade, poređamo u kutije ili kese i stavljamo u zamrzivač.

U sezoni paradajz paprika probajte i recepte za turšiju sa paradajz paprikama ili ove punjene paradajz paprike turšiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: