Način pripreme
Paprike se očiste i seku se po dijagonali na 2 ili 4 parčića. Šargarepa se oljušti i narenda ili seče se na štapiće. duge manje-više kao paprike.
Beli luk se opere i čenovi se iostavljaju celi, neoljušteni. Izgnječe se širokom stranom noža ili dlanom.
Sve se pomeša sa maslinovim uljem, solju i ruzmarinom i peče se na prvom sloju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne preplane.
Gotovo pečeno povrće se ostavlja da se ohladu, ali može i ne potpuno.
Stavlja se u posudu i preliva se dresingom od meda, balsamiko sirćetom, solju i sa još maslinovog ulja.
Ako je kožica paprike previše debela dobro je da se oljušti.
Pečene paprike sa šargarepom i belim lukom se serviraju samostalno kao zdravo predjelo ili kao garnirung uz ribu i meso.
Prijatno!