Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Ražani pšenični hleb u kesi po Valinom receptu

Ražani pšenični hleb u kesi po Valinom receptu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ražani pšenični hleb u kesi po Valinom receptu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Od ovog testa dobijaju se 2 ukusna ražana hleba, još tople ih rasecite i namažite krišku s malo maslaca"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g, pšenično
  • ražano brašno - 200g, integralno
  • voda - 500 ml, topla
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 8 g
  • kesa za pečenje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu prosejemo obe vrste brašna.

U njih dodajemo suvi kvasac, šećer i so.

Sve ove suve sastojke dobro izmešamo drvenom kašikom.

Sipamo i toplu vodu i ponovo izmešamo.

Gotovu smesu možemo da stavimo u posudu robota, a možemo i ručno da mesimo.

Dodajemo i poslednju sastojak - maslinovo ulje.

Počinjemo da mesimo testo i kada je gotovo, ostavljamo ga da nadođe na otprilike sat vremena.

Uvijamo providnom kuhinjskom folijom i odozgo krpom.

Kada vreme isteče, skidamo sve i blago pregnječimo kako bi izašao vazduh i ponovo premesimo.

Od ovog testa pečemo dva integralna hleba, zato samo testo sečemo na dva.

Svaku loptu premesimo tako što rastežemo i savijamo samo testo.

Pripremamo kesu tako što otvaramo i ne posipamo je ni sa čim, već samo stavljamo loptu.

Odozgo sečemo i posipamo brašnom.

Zatvaramo kese i ostavljamo sa strane ražani hleb ponovo da nadođe.

Uključujemo rernu na 220°C .

Kada su gotovi, stavljamo kese u posebne posude i stavljamo u rernu.

Ražano-pšenični hleb u kesi po Valinom receptu pečemo otprilike 30-35 minuta, ali mnogo zavisi i od vaše rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: