Način pripreme
U duboku posudu prosejemo obe vrste brašna.
U njih dodajemo suvi kvasac, šećer i so.
Sve ove suve sastojke dobro izmešamo drvenom kašikom.
Sipamo i toplu vodu i ponovo izmešamo.
Gotovu smesu možemo da stavimo u posudu robota, a možemo i ručno da mesimo.
Dodajemo i poslednju sastojak - maslinovo ulje.
Počinjemo da mesimo testo i kada je gotovo, ostavljamo ga da nadođe na otprilike sat vremena.
Uvijamo providnom kuhinjskom folijom i odozgo krpom.
Kada vreme isteče, skidamo sve i blago pregnječimo kako bi izašao vazduh i ponovo premesimo.
Od ovog testa pečemo dva integralna hleba, zato samo testo sečemo na dva.
Svaku loptu premesimo tako što rastežemo i savijamo samo testo.
Pripremamo kesu tako što otvaramo i ne posipamo je ni sa čim, već samo stavljamo loptu.
Odozgo sečemo i posipamo brašnom.
Zatvaramo kese i ostavljamo sa strane ražani hleb ponovo da nadođe.
Uključujemo rernu na 220°C .
Kada su gotovi, stavljamo kese u posebne posude i stavljamo u rernu.
Ražano-pšenični hleb u kesi po Valinom receptu pečemo otprilike 30-35 minuta, ali mnogo zavisi i od vaše rerne.