Način pripreme
Kolač sa jabukama - omiljen svim ljubiteljima kolača sa jabukama.
U posudi pomešajte meki maslac, šećer i prstohvat soli, mutite mikserom dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajte jaja jedno po jedno, tako što nakon svakog dodatog jajeta mešate dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte jabuke i cimet po želji i ukusu, ja sam dodala prstohvat cimeta. Aroma veoma odgovara kolaču sa maslacem.
U drugu posudu prosejte brašno i dodajte skrob i prašak za pecivo, izmešajte.
Dodajte suvu smesu u smesu od jaja i mešajte, dobijate gusu homogenu masu.
Sipajte smesu u kalup za kolač podmazan maslacem i izravnajte. Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolač dok ne bude gotov, ili dok čačkalica ne bude suva, otprilike 50 minuta.
Aromatičan i ukusan kolač od maslaca sa izrendanim jabukama!