Način pripreme
Izvadite meso na sobnu temperaturu na otprilike pola sata tako što po želji svaki kare istrljate s malo crnog bibera (za ovaj recept koristite deblje šnicle kontrafilea kako bi bile sočne i da dominiraju nad šunkom, s obzirom na to da će u suprotnom slučaju njegov jači ukus i slanoća ugrabiti glavnu ulogu).
Skinite spoljašnje ljuspe čenova belog luka ostavljajući tvrđi omotač. Izgnječite ih pritiskom dlana ili širokim delom noža.
Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i propržite beli luk dok ne pusti svoju aromu. Nakon toga možete izvaditi čenove, a ukoliko su veći možete ih ostaviti.
Pojačajte vatru i stavite šnicle da se peku sa obe strane dok ne postanu zlatkaste.
Pravilo je da se dobro zapečate na jačoj vatri kako bi sačuvale svoje sokove. Kontrafile ne sme dugo da se kuva, zato što postaje suv.
Izvadite meso i rasporedite ga na tanjire za serviranje zajedno sa omekšalim čenovima belog luka. Pospite sa malo soli i maslinovog ulja i stavitekomadić aromatičnog mančega na svaki kare.
Na najbrži način zapecite u tiganju kriške šunke na nekoliko sekundi sa svake strane. Bićete oduševljeni koliko šunka bude ukusna na ovaj način, tako ona ispušta aromu i jača svoj ukus. Osim toga, nekako postaje slanija, zato nemojte obilno posoliti meso pre toga.
Druga važna stvar je da imate u vidu da je za takvu kratku termičku obradu odgovarajuća samo Serano šunka, a ne Iberiku ili De Sebo.
Stavite kriške na meso i sir, urkasite aromatičnim bosiljkom i poslužite odmah. Konzumira se dok je toplo!
Neobični svinjski kare sa šunkom je gotov.