Način pripreme
Potrebno je da umutimo dva jaja sa dve supene kašike šećera, nakon čega da dodamo jedan prašak za pecivo, zatim otprilike 100 ml nektara od krušaka, ili čega imate i volite.
Dodajemo jednu izrendanu jabuku, vanilu, mešamo i dodajemo otprilike 50 ml ulja, može maslac.
Nakon toga dodajemo pola šolje sa zapreminom od 200 ml finog kukuruznog brašna i dve šolje belog.
Mešamo i dobija se lepo i gusto testo koje pada polako prilikom zahvatanja kašikom.
Raspoređujemo na papir za pečenje, koristimo kašiku.
Na svaki kolačić sam stavila po sasvim malo, može i jedan plod slatkog, moj je od crne zove.
Uskršnje kolačiće pečemo na 180 stepeni dok se ne dobije prijatna boja.
Mekani, ukusni, vazdušasti, neverovatno pogodni za doručak, uz kafu, desert, za goste, oko praznika, kolačići, ali bez preterivanja rekla bih savršeno balansiran ukus.
Tradicionalni uskršnji kolačići su gotovi.